Niniejsza witryna przeznaczona jest do osobistego lub zawodowego użytku osób, które zgodnie z prawem mogą spożywać napoje alkoholowe.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies m. in. w celach dostosowania do potrzeb użytkowników, poprawy bezpieczeństwa, statystycznych i reklamowych. Możesz zmienić ustawienia obsługi cookies w przeglądarce internetowej. Korzystając z naszych stron bez zmiany tych ustawień wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies
Położone na południowy - zachód od Barcelony Piwnice Cavas Hill znajdują się w samym sercu regionu słynącego z produkcji Cavy. Początki istnienia piwnic sięgają XVII wieku, kiedy to Brytyjczyk Joseph Hill zamieszkał w Hiszpanii poświęcając się winiarstwu. Tradycja zobowiązuje i zgodnie z jej duchem w piwnicach Cavas Hill po dziś dzień produkowane są najbardziej znakomite wina ze szczepów Xarel, Macabeo i Parellada. Fermentacja metodą tradycyjną czyni z hiszpańskiej Cavy wino musujące najwyższej jakości.