Niniejsza witryna przeznaczona jest do osobistego lub zawodowego użytku osób, które zgodnie z prawem mogą spożywać napoje alkoholowe.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies m. in. w celach dostosowania do potrzeb użytkowników, poprawy bezpieczeństwa, statystycznych i reklamowych. Możesz zmienić ustawienia obsługi cookies w przeglądarce internetowej. Korzystając z naszych stron bez zmiany tych ustawień wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies
Ojczyznę Prosecco stanowią północne Włochy, pocztówkowa kraina leżąca pomiędzy Wybrzeżem Adriatyku, romantyczną Wenecją oraz zapierającymi dech w piersi Dolomitami. Wszystkie rodzaje Prosecco są orzeźwiające oraz idealnie komponują się z wszelkimi daniami z uwagi na ich niską zawartość alkoholu (około 11%). Od setek lat wina te doceniane są ze względu na ich złożoność smaku, która w połączeniu z orzeźwiającą lekkością, decyduje o ich wyjątkowości. Winogrona odmiany glera (wcześniej znane jak o Prosecco) znane są od czasów rzymskich i są jedna z najstarszych odmian winorośli we Włoszech. Ich pochodzenie oraz nazwa wywodzi się od miasteczka Prosecco w prowincji Triest.
Mionetto to 130 lat nieprzerwanej historii Prosecco. Historii pełnej sukcesów, innowacji oraz pasji.
Mionetto jest synonimem włoskiego stylu życia, tradycji oraz korzeni w historycznym regionie Treviso.
Włoski charakter wyraża się w świeżości, owocowej nucie, wysublimowanym charakterze oraz wyjątkowym stylu.
Mionetto jest dostępne na 40 rynkach na całym świecie i jest wiodącą marką Prosecco we Włoszech.
Mionetto należy podawać w smukłym kieliszku do wina musującego, schłodzone do temp 6-8˚C. Doskonałe jako elegancki aperitif, świetnie orzeźwia w połączeniu z sokiem z pomarańczy lub innych owoców a także znakomite jako dodatek do białego mięsa, świeżych owoców morza oraz risotto czy lasagne.
Do wysokiej szklanki wypełnionej lodem wlej wszystkie składniki. Zamiast syropu cukrowego możesz dodać syrop waliniowy. Następnie wyciśnij i ...
pokaż wszystkie