Niniejsza witryna przeznaczona jest do osobistego lub zawodowego użytku osób, które zgodnie z prawem mogą spożywać napoje alkoholowe.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies m. in. w celach dostosowania do potrzeb użytkowników, poprawy bezpieczeństwa, statystycznych i reklamowych. Możesz zmienić ustawienia obsługi cookies w przeglądarce internetowej. Korzystając z naszych stron bez zmiany tych ustawień wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies
Ojczyznę Prosecco stanowią północne Włochy, pocztówkowa kraina leżąca pomiędzy Wybrzeżem Adriatyku, romantyczną Wenecją oraz zapierającymi dech w piersi Dolomitami. Wszystkie rodzaje Prosecco są orzeźwiające oraz idealnie komponują się z wszelkimi daniami z uwagi na ich niską zawartość alkoholu (około 11%). Od setek lat wina te doceniane są ze względu na ich złożoność smaku, która w połączeniu z orzeźwiającą lekkością, decyduje o ich wyjątkowości. Winogrona odmiany glera (wcześniej znane jak o Prosecco) znane są od czasów rzymskich i są jedna z najstarszych odmian winorośli we Włoszech. Ich pochodzenie oraz nazwa wywodzi się od miasteczka Prosecco w prowincji Triest.
Mionetto to 130 lat nieprzerwanej historii Prosecco. Historii pełnej sukcesów, innowacji oraz pasji.
Mionetto jest synonimem włoskiego stylu życia, tradycji oraz korzeni w historycznym regionie Treviso.
Włoski charakter wyraża się w świeżości, owocowej nucie, wysublimowanym charakterze oraz wyjątkowym stylu.
Mionetto jest dostępne na 40 rynkach na całym świecie i jest wiodącą marką Prosecco we Włoszech.
Mionetto należy podawać w smukłym kieliszku do wina musującego, schłodzone do temp 6-8˚C. Doskonałe jako elegancki aperitif, świetnie orzeźwia w połączeniu z sokiem z pomarańczy lub innych owoców a także znakomite jako dodatek do białego mięsa, świeżych owoców morza oraz risotto czy lasagne.
Do niskiej szklanki z lodem wlej wszystkie składniki a następnie dodaj mus z malin limonkę i rozmaryn. Delikatnie zamieszaj przed podaniem.
pokaż wszystkie